петак, 21. август 2015.

Pravljenje Mafina Sa Bi♥


Ćaooo društvo!!
Nedostajali ste mi! Ovde je super, samo putujemo sa mesta na neko drugo mesto, a ja fotografišem i hvatam svaki  lepi trenutak u mom životu koji ću uvek pamtiti.
Negoo, da se mi vratimo na današnji post! Leto polako odlazi... Dolazi jesen... Uf... Kada se samo setim da dolazi škola, ali postoji nešto što obožavam da zalogajim ovih dana! A to su  Mafini!
Već ste sigurno čuli za Mafine, pa rekoh da ih zajedno danas spremimo!
Ovim kolačićima uvek ćete moći da počastite iznenadne goste, ali da se i vi sami počastite!
Paaaaa, hajde da pređemo na sastojke!

Danas pravimo čokoladne  mafine, ali kako ih napraviti!?



*Sastojci*
       (24 mafiina )

* 90g kakaoa
* 170g vruće vode
* 375g brašna
* jedna kašičica praška za pecivo
* jedna kašičica sode bikarbone
* jedna kašičica soli
* 250g maslaca/putera

* 350g šećera
* 4 jaja 
* 200ml kisele pavlake

*Ganache Krema*

* 500ml slatke pavlake
* 259g fine tamne čokolade ( sa oko 70% kakaoa )

*Priprema*

1. Pomešajte kakao i vodu. U drugoj posudi pomešajte, so, sodu bikarbonu, brašno, i prašak za pecivo.
2. Maslac i šećer stavite na paru dok se sav maslac ne otopi, te kada dobijete jednoličnu smešu, skinite sa pare i mešajte mikserom dok se ne ohladi. Kada se ohladi ( 5-6 min ) dodajte jedno po jedno jaje. Onda dodjate mešavinu vode i kakaoa pa dobro izmešajte. Pomalo dodajte suve sastojke i na kraju dodajte kiselu pavlaku.
3. Punite kalupe za mafine, ali ne skroz, otprilike 3/4 kalupa, da bi mogao da stane i drugi deo mafina.
Pecite na 180 stepeni oko 20min, i ostaviti da se ohlade.
4. Za Ganache Kremu ugrejte slatku pavlaku, ali da ne provre. Sa čokoladom pomešajte ugrejanu slatku pavvlaku i mešajte dok se čokolada ne otopi. Ohladite u frižderu preko noći, ako radite uveče... :)
5. Na hladne mafine priborom za ukrašavanje nanesite kremu. 

Iiiiiii....

*Konačan Rezultat*

Daaaa!!! To je to!! Uspeli smo!!! ;) Yeahhh... Ovaj recept sam uzela iz moje sveske za kolače, da, smejte se koliko god hoćete ali ja imam svoju svesku u kojoj pišem recepte! 
Da! A znate zašto smo uspeli jer smo radili zajedno, jer ste radili sa Bi!
I zato što ćete na našem blogu da nađete sve što će vas interesovati i što nigde nećete moći da nađete, jer da! Mi smo DIFFERENT, da, mi smo ORIGINAL. ;)

xoxo, 
     - B



Нема коментара:

Постави коментар

Hvala na Vašem mišljenju! :)